Walrus

Ik voelde me net een walrus met mijn 41 weken zwanger. Zo zag ik er ook uit trouwens, maar dat is weer een ander verhaal. Daarbij nog die verrekte hittegolf die al twee maanden aanhield en een kleintje die het vertikte om geboren te worden! Ik vloog tegen de muren omhoog van verveling! Wat kun je soms een zelfmedelijden hebben niet? Mijn zus was vijf weken eerder al bevallen van kerngezonde zoon. Wat een prachtkereltje was hij zeg! Waarschijnlijk was dat een trigger voor mijn hormonen want opeens kon ik ook niet meer wachten. Ik wilde er ook zo eentje! Ik transformeerde van opgetogen zwangere ineens naar 85(!!!) kilo op hol geslagen hormonen! Ik probeerde van alles om die bevalling op gang te krijgen: van het creëren van orgasmen (ik had ergens gelezen dat dat hielp) tot acupunctuur en uiteindelijk uit pure wanhoop het innemen van een complete fles wonderolie! Allemachtig wat is dat spul goor zeg!  Het resultaat? Natuurlijk geen bevalling, maar wel honds beroerd en zo kwam het dat ik met mijn ietwat lompe lijf kokhalzend de snelste weg naar de WC moest vinden! “Stomme muts!” verweet ik mezelf daarna. Het werd me pijnlijk duidelijk: ik moest geduld hebben. Zó niet mijn sterkste kant!

walrus
Zo met de bevalling bijna in zicht en al die op hol geslagen hormonen in mijn lijf, moest gewoon iets verzinnen om mezelf bezig te houden. Achter de computer was de enigste plek waar ik nog een beetje vermaak vond en struinde daarom dagelijks het internet af. Op zoek naar een site over zwanger en baby’s die ik nog niet van voor tot achter kende, tips over hoe je de bevalling op gang kon helpen of iets anders – wat dan ook – om de verveling tegen te gaan. En ineens vond ik iets leuks: ik ontdekte de mogelijkheid om zelf een website voor je baby te maken.  “Leuk voor later” wist deze site je te verzekeren. Ach, vooruit dan maar, wat kan het kwaad? Nu moet ik er even bij zeggen dat dit in de tijd was dat je nog moest ‘inbellen’ om online te kunnen komen, dus een eigen site of weblog maken was toen behoorlijk nieuw! Ik begon meteen fanatiek: lay-out bepalen, foto’s uploaden, stukje tekst schrijven…  Zucht, eindelijk had ik weer wat te doen! Al snel had ik de site van mijn ongeboren kindje in de lucht en ik vond dat ik een waar kunstwerk gecreëerd had! De mooiste site van Nederland! Al zeg ik het zelf….
“Zo!” riep ik tegen mijn buik: “Je mag hoor!!” En ook online vulden wanhopige kreten mijn internetdagboek: “Kom er toch uit!”  en “Waar blijf je nou, kleine spoorbiels???” Samen met een paar andere online moeders wachtte ik op de komst van ukkepuk. En eindelijk – na 44 weken zwangerschap – kreeg ik waar ik zo lang op had gewacht!

Lees verder op: Is dat een wee?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: