Werkvloerterreur

Het gaat weer eens niet goed op het werk. Wat is dat toch met bazen?? Zijn ze in de loop van de tijd hun menselijkheid grotendeels verloren? Of hebben ze die kwaliteit nooit bezeten? Ik vraag het me af, echt waar! En ik heb het weer eens he, zo’n baas. Hoe voelt het om iedere keer met lood in je schoenen naar je werk te moeten? Niet wetende wanneer de baas weer een frustratie-explosie krijgt en die op jou afreageert? Wanneer je de godganse dag afgezeken wordt? Dat je kennelijk niets goed kan doen? Met als hoogtepunt van de dag een vloek-en scheldsalvo vol in je gezicht geblazen? Nou, knap klote kan ik je vertellen! De dagen zijn onvoorspelbaar, want hoe mijn dag verloopt, is direct gelinkt aan het humeur van mijn baas. Heeft hij een rot-humeur, heb ik een ontzettende kutdag. Heeft hij een goed humeur, dan eh…. Nou ja, eigenlijk heb ik dat nog niet meegemaakt. En het ergste is: hij is er ook werkelijk iedere dag, de hele fukking dag!!!! Iedere seconde van iedere minuut van ieder uur wordt ik op mijn vingers gekeken bij werkelijk álles wat ik doe! En dat acht uren lang! Ik loop de godganse dag op het puntje van mijn tenen, bang dat ik iets fout doe. Of vergeet. En hoe goed ik mijn best ook doe, hij vindt altijd wel iets! Gesloopt ben ik dan ook als ik thuis kom!
Onder mij en mijn collega’s is dit het gesprek van de dag. Zij ervaren het ook zo, hoewel de een er meer last van heeft dan de ander. De baas heeft wel zijn lievelingetjes. Maar dat we er allemaal last van hebben, zoveel is zeker! Ik vraag de collega’s die dit al jaren – in tegenstelling tot mezelf die hier net ‘een blauwe maandag’ om de hoek komt kijken – doen: hoe hou je dit in godsnaam vol?? Antwoord: NIET! Zij accepteren deze situatie, maar komen regelmatig gefrustreerd en boos thuis. Dat ze daar tegenkunnen zeg! Nou, not me! Ik laat me toch niet uitkafferen door… Eh nou, eigenlijk door niemand! Gevolg? Bij de eerstvolgende uitbarsting van zijn kant heb even laten zien uit wat voor hout deze ‘blondie’ gesneden is! Twaalf jaar in een mannenwereld werpt zijn vruchten af! En geloof me: ik ben verre van aantrekkelijk in een woedeuitbarsting! Beetje “Hulk meets Alien”! Baas vond dat blijkbaar ook niet zo aantrekkelijk. Pech! Dan maar werkeloos! Maar ik laat me niet behandelijk als een stuk oud vuil!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: