Lieve Noëlle…

Lieve bijzondere Noëlle…. Wat ben je toch een heerlijk kind! Je bent voor ons een heel bijzonder meisje: je bent vrolijk, optimistisch, komisch, stoer, pienter en vooral jezelf! Met je eigen, vaak stoere kleding style, je ongedwongen manier van doen, je geweldige (soms overweldigende) fantasie en creatieve bedenksels, tover je vaak een brede glimlach op menig buurtgenoot’s gezicht! “Noëlle is Noëlle,” zeggen papa en ik dan ook altijd. Maar de laatste tijd heb je het zwaar, vooral op school. Vooral het rekenen vind je erg moeilijk en daardoor stagneert alles eigenlijk een beetje. De laatste paar weken klaag je veel over buik- en hoofdpijn, je slaapt slecht, bent snel boos (vooral op ons) en daarna vaak verdrietig. Als we vragen wat er is en waarom je ineens zo boos doet, dan weet je dat vaak zelf niet eens. Je driftbuien worden steeds frequenter en heftiger en je gooit constant je kop in de nek, waardoor we thuis ook geregeld boos op je moeten worden. Alle simpele dingen (zoals bijvoorbeeld ’s ochtends kleren aan doen en klaarmaken voor school) leveren ontzettend veel strijd op!
Ik vind het moeilijk om je zo te zien. Ik zie dat je vast zit, dat je hulp nodig hebt, dat praten met mama of papa niet helpt omdat je daar simpelweg niet beter in rekenen van wordt! Of beter in welk vak op school dan ook. Je vlucht steeds vaker in je eigen fantasiewereldje en komt er steeds moeilijker uit! Wij proberen je te helpen, maar het lukt ons niet. Je laat ons niet toe en als je ons wel toe laat, komen de échte problemen er niet altijd uit. Volgens mij weet je het zelf ook allemaal niet zo goed.

Op school ben je immer op je best zegt juf. Je bent altijd vrolijk, enorm sociaal en begaan met anderen en ook een ontzettend harde werker! Je gaat onophoudelijk door en je houdt niet op voordat je het hebt zoals jij dat wilt! Juf, papa en ik vinden dit razend knap van je! Wat een doorzettingsvermogen! En hoe verdrietig en frustrerend moet het voor je zijn wanneer het dan maar niet lukt!
Juf maakt zich zorgen. Papa en mama ook. We weten eigenlijk niet zo goed hoe we je moeten en kunnen helpen. Mama kan er inmiddels ook niet zo goed van slapen… Ik pieker me suf en ben steeds op zoek naar oplossingen, maar wat is dat moeilijk zeg. Op school heb je een observatie gehad, maar daar is niet zo veel uitgekomen. Nu wil school graag verder onderzoek doen. Je Cito-scores zijn laag. Hoewel het lezen en schrijven wel beter gaat dan het rekenen, zit je ver onder de ondergrens. Het lijkt erop dat je automatiseringsproblemen hebt. En dat terwijl je in onze ogen zó clever bent! De prestaties op school vinden papa en ik eigenlijk helemaal niet zo belangrijk. Maar dat je gelukkig bent en met plezier naar school gaat wèl!
Mama zoekt momenteel naar “strohalmen”. Waar moet ik heen? Wie of wat kan jou helpen? En dan is er nog jouw verleden, of beter gezegd jouw hersenbeschadiging, die wel mee moeten nemen in het zoeken naar oplossingen. Inmiddels heeft mama half internet afgezocht naar allerlei aandoeningen en oorzaken van automatiseringsproblemen. Handen in mijn haar, ik ben het kwijt! Wat is het? ADD of ADHD? Autisme? PDD Nos, OCD, CD, of toch een laag IQ? Van alles wat? Bedenk het maar! Alle afkortingen/aandoeningen die je maar kunt bedenken heb ik van top tot teen doorgespit en hoewel ik sommige kenmerken wel herken, kan ik me – of beter gezegd Noëlle – in geen van deze “labels” 100% vinden…. Maar ik geef niet op! Samen met papa, juf, familie en vrienden denken we allemaal na over mogelijke aandoeningen en eventuele handvatten of oplossingen. Wellicht kan een kinderpsycholoog of kindercoach helpen? Er moet toch een weg zijn om jou te helpen? Die weg is er ook en ik ga hem vinden! Ik MOET hem vinden! Tot die tijd lieve schat; hang in there!

Nieuwsgierig hoe het verder gaat? Lees dan: Dappere Noëlle

Advertenties

5 gedachten over “Lieve Noëlle…

Voeg uw reactie toe

 1. Wat moeilijk om hierin de juiste weg te volgen. Je wilt voor Sennah het beste, zodat zij zich weer prettig voelt. Hopenlijk komt er snel een helpende hand die jullie verder ksn helpen.
  STERKTE.

  Liked by 1 persoon

   1. Dit verhaal is van een paar jaar geleden toen Sennah in groep 3 zat en de ‘ellende’ begon. Inmiddels zijn we een jasr of 3 verder en gaat het gelukkig veel beter!

    Like

  1. Hoi Tineke. Heftig he? Maar dit verhaal is van een paar jaar geleden toen Sennah in groep 3 zat en de ‘ellende’ begon.
   Omdat ik mijn site nog aan het opstarten ben, publiceer ik soms verhalen uit het verleden. Binnenkort lees je hoe het vanaf hier verder ging, maar weet dat we inmiddels een jaar of 3 verder zijn en het gelukkig veel beter met Sennah gaat! 😘

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: