Over mij

aviary-image-1530120028718711722575681340842.jpegMijn naam is Daphne, 42 lentes jong (maar kan uiteraard nog makkelijk door voor 35), vrouw (met hier en daar wat mannelijke trekjes), echtgenote, moeder, treinmachinist, chaoot, rockchick, optimist, rebel, fantast en soms stresskip.

Getrouwd met de liefde van mijn leven Richard en na bijna twintig  jaar zijn we nog steeds niet flauw van elkaar. (Nou ja, somsss….) Samen hebben we twee wondertjes op de wereld gezet: dochters Noëlle(11) en Lynn(4).

 

Vooral Noëlle is met recht een wonder te noemen. Zij heeft tijdens de bevalling zó ernstig in de knoei gezeten dat ze ter plekke een spontane hersenbloeding kreeg wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een herseninfarct. Noëlle is gediagnosticeerd met Cerebrale Parese (afgekort CP) en is verstandelijk beperkt en lichamelijk licht gehandicapt. Alsof dat allemaal niet moeilijk genoeg is, heeft ze ook nog Genderdysforie, wat zoveel betekent als: de wens om van het andere geslacht te zijn. Tot op heden weet ze niet of ze liever een jongen wil worden of toch een meisje wil blijven.
Dat zijn echter alleen maar de labels, want bovenal is Noëll een fantastisch kind, gezegend met een enorm sociaal karakter, goed gevoel voor humor, grote passie voor voetbal, liefde voor dieren en tevens heeft ze een unieke kijk op deze wereld die mij dagelijks verwondert!

Lynn is onze mini diva. Diva met hoofdletter D! Een kleine wijsneus die nu al op veel vlakken haar grote zus voorbij gaat. En laat dat aandoenlijke snoetje je niet verloochenen, want deze dame komt met een gebruiksaanwijzing van onmetelijke omvang! Dagelijks haalt ze ons met haar eigenzinnige karakter het bloed onder de nagels vandaan maar tegelijk bezorgt ze ons met haar inventiviteit en guitige snoet eveneens dagelijks de slappe lach! Hier thuis heeft ze al snel de bijnaam Terror-Lynn verworven! (Zegt genoeg toch?) Sinds kort gaat Lynn naar school en ik ben de ontaarde moeder die iedere dag een klein vreugdedansje doe nadat ik haar heb weggebracht! (Eindelijk rust!) Dat gezegd hebbende, mijn wereld zou niet hetzelfde zijn zonder de maffe fratsen van deze vrolijke deugniet!

Met name door onze twee wondertjes leiden we soms een behoorlijk tumultueus leven (hoewel we ook periodes kennen waarin we ons in iets rustiger vaarwater bevinden), maar ook als machinist op de trein maak ik geregeld van alles mee! En alles wat ik meemaak, belangrijk, onbelangrijk, emotioneel, grappig, traumatisch, euforisch of anders, dat schrijf ik allemaal van me af in Daphnes Wereld.

*** Ter bescherming van mijn kinderen en hun recht op privacy zijn hun namen aangepast. ***

 

Advertenties

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑