Over mij

mijnhaaaarWelkom op mijn website! Schrijven doe ik al mijn hele leven. Van handgeschreven dagboekjes met een slotje uit mijn basisschool tijd, tot stapels volgeschreven schriften in mijn puberteit. Veel verhalen van toen zijn for my eyes only gebleven maar sinds de komst van sociale media (en op veler verzoek van vrienden en familie) heb ik besloten mijn verhalen te delen.

Dit zijn wij:

Daphne: ik dus, 42 lentes jong, vrouw, een tikkeltje mannelijk, ras-chaoot, rockchick, optimist, rebel, fantast en soms stresskip. Werkzaam als machinist op de trein waarover ik de nodige anekdotes kan vertellen.

Mijn man Richard: we plagen hem altijd met zijn autistische trekjes en dat vleugje OCD, maar vooral is hij een ontzettend lieve man en vader die alles voor zijn vrouw en kinderen over heeft.

Noëlle: is ons wondertje. Zij heeft tijdens de bevalling zó ernstig in de knoei gezeten dat ze ter plekke een spontane hersenbloeding kreeg wat uiteindelijk resulteerde in een herseninfarct. Haar overlevingskansen destijds waren weinig hoopvol, maar toch is ze nog steeds bij ons! Noëlle is gediagnosticeerd met Cerebrale Parese (afgekort CP) en is verstandelijk beperkt en lichamelijk licht gehandicapt. Alsof dat allemaal niet moeilijk genoeg is, heeft ze ook nog Genderdysforie, wat zoveel betekent als: de wens om van het andere geslacht te zijn. Op dit moment zitten we midden in de transitie van meisje naar jongen. Hoe en ‘als wat’ Noëlle daar uiteindelijk uitkomt, dat zal de tijd moeten leren. Op dit moment gaat Noëlle als Nouri door het leven. Omdat hij daar zichtbaar gelukkiger van wordt! En wij doen in ieder geval ons uiterste best om Nouri zo goed en stabiel mogelijk te begeleiden in zijn transitie. Want hoe het ook komt, ze/hij is ons kind en mag er zijn, in wat voor hoedanigheid dan ook!
Bovenstaande dingen zijn echter alleen maar de labels, want bovenal is ‘No’ een fantastisch kind, gezegend met een enorm sociaal karakter, goed gevoel voor humor, grote passie voor voetbal, liefde voor dieren en tevens heeft hij een unieke kijk op deze wereld die mij dagelijks verwondert!

Lynn: is ons tweede wondertje en een heuse mini diva. Een kleine wijsneus die nu al op veel vlakken haar grote broer voorbij gaat. En laat dat aandoenlijke snoetje je niet verloochenen, want deze dame komt met een gebruiksaanwijzing van onmetelijke omvang! Dagelijks haalt ze ons met haar eigenzinnige karakter het bloed onder de nagels vandaan, maar bezorgt ons met haar inventiviteit en guitige snoet eveneens dagelijks de slappe lach! Onze wereld zou niet hetzelfde zijn zonder de maffe fratsen van deze vrolijke deugniet!

*** Ter bescherming van mijn kinderen en hun recht op privacy zijn hun namen aangepast. ***

 

Advertenties

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑