OVER ONS

Schrijven doe ik al mijn hele leven. Van handgeschreven dagboekjes met een slotje uit mijn basisschool tijd, tot stapels volgeschreven schriften in mijn puberteit. Veel verhalen van toen zijn for my eyes only gebleven maar sinds de komst van sociale media (en op veler verzoek van vrienden en familie) heb ik besloten mijn verhalen te delen.

Ter bescherming van mijn kinderen en hun recht op privacy zijn hun namen aangepast en zullen ze daarom ook niet herkenbaar op foto’s staan.

Daphne

Management, content creator, fotograaf, demolition woman

Ik dus, 44 lentes jong, vrouw, een tikkeltje mannelijk, ras-chaoot, optimist, rebel, fantast rockchick en soms stresskip. Werkzaam als machinist op de trein bij Arriva, waarover ik de nodige anekdotes kan vertellen. Als ik sport (nadruk op áls) dan doe ik het goed en ga ik voluit in de kickboksschool. Naast schrijven heb ik nog een andere hobby, namelijk fotografie.

Richard

Hoofd josti, fixer, beschermer, de leukste thuis.

Maarliefst 50 lentes jong, but still looking hot! We plagen hem altijd met zijn autistische trekjes en dat vleugje OCD, maar bovenal is hij een ontzettend lieve man en vader die alles voor zijn vrouw en kinderen over heeft. Daarnaast kan hij alles fixen. Wij zeggen altijd: als papa het niet kan maken, dan is het écht stuk.

Nouri

Kanjer, Josti, vriend, mooiboy.

Nouri (13) is ons wondertje en geboren als Noëlle. Op dit moment gaat Noëlle als Nouri door het leven, omdat hij daar zichtbaar gelukkiger van wordt. Hij voelt zich écht een jongen en sinds wij hem de ruimte hebben gegeven om zichzelf te mogen zijn, zit hij een stuk lekkerder in zijn vel. Je zult merken dat vele blogs uit het verleden nog van Noëlle spreken en in de vrouwelijke vorm geschreven zijn, terwijl de blogs van nu van Nouri spreken en in de mannelijke vorm geschreven zijn. Soms misschien een tikkeltje verwarrend – daar weten wij alles van – maar het is zoals het is.

Ik noem Nouri altijd ons wonder omdat hij tijdens de bevalling zó ernstig in de knoei heeft gezeten dat hij ter plekke een hersenbloeding kreeg, wat uiteindelijk resulteerde in een herseninfarct. Zijn overlevingskansen destijds waren weinig hoopvol, maar toch is hij nog steeds bij ons! Nouri is gediagnosticeerd met Cerebrale Parese (afgekort CP). Dat is een ontwikkelingsstoornis welke gekenmerkt wordt door motorische stoornissen, spasmes en intellectuele achterstand en laag IQ. Nouri is bekend met automatiseringsproblemen, ADD, autisme én heeft zo nu en dan absences. (Een vorm van epilepsie waarbij het lijkt alsof iemand even staart of dagdroomt, maar in werkelijkheid op dat moment een epileptische aanval heeft.)

Bovenstaande dingen zijn echter alleen maar de labels, want bovenal is Nouri een fantastisch kind, gezegend met een enorm sociaal karakter, goed gevoel voor humor, grote passie voor voetbal, liefde voor dieren en tevens heeft hij een unieke kijk op deze wereld die mij dagelijks verwondert!

Lynn

Draak, diva, make-up artist, stylist, clown.

Lynn (6) is ons tweede wondertje en een heuse mini-diva. Een kleine wijsneus die nu al op veel vlakken haar grote broer voorbij gaat. En laat dat aandoenlijke snoetje je niet verloochenen, want deze dame komt met een gebruiksaanwijzing van onmetelijke omvang! Deze donder heeft een attitude waar zelfs de Kardashians een puntje aan kunnen zuigen.
Dagelijks haalt ze ons met haar eigenzinnige karakter het bloed onder de nagels vandaan, maar bezorgt ons met haar inventiviteit en guitige snoet eveneens dagelijks de slappe lach! Onze wereld zou niet hetzelfde zijn zonder de maffe fratsen van deze vrolijke deugniet!


Heb je vragen? Een tekstschrijver nodig?
Of wil je samenwerken?