Bedankt pap!

154957950333278006560313620745209177879788415607579.jpg

Toen ik een jaar of 13 was, stelde ik mijn vader de vraag: “Hoe kan een boek nou eng zijn?” Ik kon me dat namelijk totáál niet voorstellen. Een film kan eng zijn door middel van creepy beelden, rondvliegende ‘blood and guts’, ijzige en opzwepende muziek vaak gevolgd door schrikreacties waardoor je van je stoel vliegt! Maar dat heb je allemaal niet in een boek. Je slaat niet ineens een bladzij om op de volgende pagina: “BOE!” in koeienletters te lezen. En over het algemeen staan er ook geen lugubere en bloedige ilistraties in een Roman. Dus kom ik weer terug op mijn vraag.

Stephen King

Mijn vaders reactie was simpel: hij grijnsde en zei: “Ga maar eens een boek van Stephen King lezen en kom dan nog maar eens terug.” Niet de uitleg waar ik op hoopte, maar omdat pa altijd hele wijze adviezen had, kon ik niets anders doen dan op zoek te gaan in de lokale bieb om een Stephen King boek te gaan uitzoeken. “IT” of eigenlijk de Nedelandse versie “HET”, was mijn aller eerste boek van The master of horror. Sindsdien ben ik compleet verslaafd! Wat kan die man schrijven zeg! Een verslaving waar ik mijn vader tot op de dag van vandaag nog dankbaar voor ben! Want het lezen van Stephen Kings boeken heeft mij geïnspireerd om zelf te willen schrijven.

R.I.P. lieve pap! Ik heb vele waardevolle schatten aan wijsheden van je mogen ontvangen en dit is er één van!

PhotoCreds: Stephen King Fanclub

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s