Bedankt pap!

Toen ik een jaar of 13 was, stelde ik mijn vader de vraag: “Hoe kan een boek nou eng zijn?” Ik kon me dat namelijk totáál niet voorstellen. Een film kan namelijk eng zijn door middel van creepy beelden, rondvliegende ‘blood and guts’, ijzige en opzwepende muziek vaak gevolgd door schrikreacties waardoor je van je stoel vliegt! Maar dat heb je allemaal niet in een boek. Je slaat niet ineens een bladzij om op de volgende pagina: “BOE!” in koeienletters te lezen. En over het algemeen staan er ook geen lugubere en bloedige ilistraties in een Roman. Dus kom ik weer terug op mijn vraag.

Mijn vaders reactie was simpel: hij grijnsde en zei: “Ga maar eens een boek van Stephen King lezen en kom dan nog maar eens terug.” Niet de uitleg waar ik op hoopte, maar omdat pa altijd hele wijze adviezen had, kon ik niets anders doen dan op zoek te gaan in de lokale bieb om een Stephen King boek te gaan uitzoeken. “IT” was mijn aller eerste boek van ‘The master of horror’. Sindsdien ben ik compleet verslaafd! Wat kan die man schrijven zeg! Een verslaving waar ik mijn vader tot op de dag van vandaag nog dankbaar voor ben! Want het lezen van zijn boeken heeft mij geïnspireerd om zelf te willen schrijven. R.I.P. lieve pap! Heb vele waardevolle schatten aan wijsheden van je mogen ontvangen en dit is er één van!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: