Cambuur

Als moeder van zo’n echte fan hoef je het dan ook niet in je hoofd te halen om naar een andere winkel te gaan voor je boodschappen

Zoals iedereen om ons heen wel weet, is onze Noëlle een enorme Cambuur fan. Van wie ze dat heeft? Geen idee! Richard en ik zijn beide geen voetballiefhebbers en dus is het niet een kwestie van ‘met de paplepel ingegoten’. Maar vanaf dat Noëlle kon lopen, voetbalde ze ook. En die passie is in de loop der jaren alleen maar gegroeid. En tja, als je roots oorspronkelijk in Leeuwarden liggen en je oom ook nog eens in het Cambuurstadion werkt, dan is de het plaatje al gauw compleet!
Omdat we haar liefde voor d’r ‘cluppie’ natuurlijk niet in de weg willen staan, nemen we haar geregeld mee naar een thuiswedstrijd. Prachtig vind ze dat! En dan genieten wij ook.

Collectors item

Een tijdje terug las ik in een persbericht dat Cambuur en Jumbo een leuke actie zijn aangegaan: Cambuurplaatjes sparen. Een prachtig boek is daar speciaal voor gecreëerd en dit is voor de fans een echte collectors item!
Hoewel ik in eerste instantie dacht: “Oh nee hè, daar gaan we weer!” (Want hoeveel supermarkt spaaracties zijn er al voorbij gekomen in de loop der jaren?) Maar toch is deze actie wel een beetje speciaal. Hij geldt namelijk alleen maar in onze eigen stad en voelt daarom – net als Cambuur zelf – een beetje ‘van ons’. Toen mijn man en Noëlle onlangs naar de thuiswedstrijd Cambuur-Emmen gingen, werden daar als presentje de eerste boeken al uitgedeeld! Wat zijn ze prachtig! Als echte fan wordt je daar natuurlijk razend enthousiast van en kun je niet wachten om te beginnen met sparen.

Ik weer

En als moeder van zo’n echte fan hoef je het dan ook niet in je hoofd te halen om naar een andere winkel te gaan voor je boodschappen! Dus zo stond ik afgelopen dinsdag met een afgeladen kar boodschappen bij de kassa van de Jumbo. Ik rekende keurig af, kreeg de bon én…. Niets. “Geen Cambuurplaatjes?” Vroeg ik ietwat verontwaardigd. “Nee mevrouw, de actie begint morgen!” Tuurlijk! Dat heb ík weer! Niet alleen heb ik nu geen plaatsjes voor Noëlle, maar heb ik dus mijn complete weekboodschappen voor niets bij de Jumbo gehaald! (Meestal haal ik de grootste voorraad bij de LIDL namelijk, is toch nét iets goedkoper.) Zucht…

Twitter

De volgende dag lees ik een bericht van Cambuur op Twitter: De actie is begonnen, iedereen veel plezier met sparen! Ik schud mijn hoofd nog eens: gemiste kans! Domme ik! En ter plekke besluit ik mijn stupide blunder te delen met de rest van de wereld en zet mijn verhaal in een reactie onder de Tweet. Nee nee, geen klaagzang, maar gewoon zoals het is: een zeer oenige actie van mezelf! Maar tot mijn verrassing krijg ik al snel een antwoord terug van Cambuur. Zij konden wel om mijn flater lachen, maar vonden het tegelijk wat sneu voor de jonge Cambuur fan. Of ik mijn adres wilde mailen, dan kregen we alsnog wat plaatjes toegestuurd! Nah, is dat niet onwijs tof?! Ik vind van wel! En gistermiddag viel hier een heuse Cambuur-enveloppe door de brievenbus met daarin de plaatjes. Noëlle voelde zich helemaal vereerd: post van Cambuur speciaal aan haar geadresseerd! Hierbij ontzettend bedankt Cambuur! Jullie hebben een kleine fan heel erg blij gemaakt!

20180310_084729759443974.jpg
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s