Mees

Lynn staat gillend met d’r handjes over haar oren achter mij en ook Noëlle is lichtelijk in paniek: “Mam, toe snel!!!”

mees

Een hoop tumult komende vanuit de serre van ons oppas-huis. Lijkt wel alsof iemand daar aan het verbouwen is. “MAMAAAAAA!!!!!” Gilt Lynn half huilend. “KOM SNEL!” Haar stem slaat over van paniek. “Wat nou weer?” Mopper ik, want er is altijd wel wat bij ons. Maar dan zie ik het: er fladdert een koolmeesje paniekerig door de serre en botst keer op keer tegen de ramen op. Oppashondje Pukkie zit in de achtervolging. Pukkie – die ooit letterlijk doormidden gebeten is door een Rottweiler en daar de nodige schade aan heeft overgehouden – is oud, heeft ook nog artritis en kan bijna niet meer zonder hulp op de bank springen. Maar ze is en blijft een Terriër en jezus wat is ze nu vlug! Voor ik haar bij haar halsband kan grijpen heeft ze de koolmees al te pakken! Lynn staat gillend met d’r handjes over haar oren (dat doet ze wanneer ze iets spannend vindt) achter mij en ook Noëlle is lichtelijk in paniek: “Mam, toe snel!!!”
Ik duik bovenop de hond, wrik de koolmees uit haar bek en gebied Noëlle om Pukkie snel op te sluiten in de bijkeuken. Het arme vogeltje ligt te spartelen op de grond. Voorzichtig pak ik haar op en laat haar bijkomen in mijn handen.

Ondertussen inspecteer ik haar op verwondingen, maar zo het lijkt, valt de schade mee. Pfieuw! Samen met de kids breng ik Mees (zoals we haar toepasselijk omgedoopt hebben) naar buiten en op een rustig plekje wil ik haar in een plantenbak zetten zodat ze bij kan komen zonder onze priemende blikken. Echter, Mees weigert mijn handen te verlaten. Een minuut of tien hebben we met z’n drieën gehurkt op de grond gezeten, Mees angstig met het bekje open in mijn handen bij te komen. We begonnen ons net af te vragen of ze nog zou kunnen vliegen, toen ze ineens begon te fladderen en verderop een boom in vloog. En weg was Mees! Wat een avontuur weer!
Eergisteren een bijtje gered, vandaag een koolmees, what’s next? Een geit uit het zwembad vissen? Een kip reanimeren? 🤣

***Never a dull moment!***

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: