Touzani maakt zijn dag

Nouri straalde alsof hij het licht zelf was!

Wat is hij trots! Onze Nouri. Hij staat namelijk op de foto met één van zijn grootste helden: Soufiane Touzani. Zoef-wie? Ja sorry hoor, maar in dit soort dingen ben ik behoorlijk eh… Sociaal onnozel? Ik heb geen idee! En mijn vraag  aan Nouri of dat een bekende speler van Ajax is, wordt me dan ook niet in dank afgenomen. “Pffff mama, jij snapt er ook echt he-le-maal niets van he?” Is de reactie van mijn puber, inclusief de welbekende rollende ogen.

Nobelprijs

Deze puber is gisteren naar de open dag van de  Johan Cruyff Foundation geweest. Dit werd gecoördineerd door Nouri’s school: School Lydensteyn. Hoe leuk is dat? De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kwetsbare kinderen, overal ter wereld. Met hun sportprojecten voor kinderen met een beperking, hun Cruyff Courts en Schoolpleinen14  geven ze kinderen de ruimte. Ruimte waar zij zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Sporten is voor iedereen belangrijk, maar voor kinderen met een beperking nog meer. Niet alleen voor hun gezondheid, maar ook om anderen te ontmoeten. Door te sporten leren kinderen met een handicap wat ze wél kunnen; ontdekken ze hun talenten en krijgen ze zelfvertrouwen. Helaas is het voor deze kinderen soms niet gemakkelijk om een sport te beoefenen doordat het aanbod gering is en de benodigde materialen vaak kostbaar. Met verschillende samenwerkingen probeert de Foundation daarom het sportaanbod voor kinderen met een beperking te verbreden en toegankelijker te maken. Een initiatief dat wat mij betreft de Nobelprijs verdiend!

cruyff-court

Open dag

Tijdens de Open Dag wordt het Olympisch Stadion te Amsterdam omgebouwd tot een waar sportparadijs voor kinderen met een beperking. De kinderen krijgen de kans om heel veel verschillende sporten te beoefenen en uit te vinden welke sport bij hun past.
Zo kunnen ze deelnemen aan rolstoelbasketbal, handboogschieten, flag football, schermen, judo, kickboksen, tennis en nog veel meer andere sporten. Ook ligt er een rolstoelparcours en er zijn diverse springkussens. Een middag vol vermaak dus!

Maar dat is niet alles; er waren ook nog de nodige bekende Nederlanders. Zoals onder andere Frank Rijkaard en Frits Barend. Nu aan Nouri de beurt om te zeggen: Frits wie? Haha, die ken ik dan weer wél! Maar eerlijk is eerlijk, die stamt ook wel een beetje uit mama’s tijd. Nee, niet qua leeftijd verdikkeme! Maar wel qua bekendheid.

Dag van mijn leven

De kids konden een scala aan handtekeningen verzamelen, zoals bijvoorbeeld die van Carlos Platier, die bekend schijnt te zijn van het Tv-programma Expositie Robinson, zoals mijn iets minder begaafde puber dat zo hilarisch zegt. Eveneens werd er een optreden gegeven door niemand minder dan rapper Josylvio (sorry, maar wéér heb ik geen idee!) en last but not least: Soufiane Touzani was aanwezig! De (weet ik inmiddels) bekende straatvoetballer, YouTuber en rapper. (Toch?) En laat mijn dappere puber – die absoluut geen haantje de voorste is en nooit iets durft te vragen – wonderbaarlijk genoeg een selfie gescoord hebben met deze beroemdheid! Oh mijn god, je had die mega grijns op zijn gezicht moeten zien toen hij thuis kwam. Zijn iPhone in zijn handen geklemd alsof die van levensbelang was. (Waarschijnlijk was dat ook zo…)
#dagvanmijnleven
Zo noemde hij het zelf op Instagram en Facebook. (Waarvan de accounts uiteraard privé zijn.)

Ik kan zó genieten van mijn blije kind! Wat een dag heeft hij gehad! Jammer genoeg kan ik de foto alleen geblurd delen. Omdat ik er nou eenmaal voor gekozen heb om de privacy van mijn kinderen te beschermen. Maar je moet me dan maar op mijn woord geloven als ik zeg dat mijn, normaliter onzekere, puber straalde alsof hij het licht zelf was! En dat zie je zelfs door de blur heen!

Super bedankt Soufiane Touzani voor het maken van zijn dag! En bedankt Johan Cruijff Foundation voor dit geweldige initiatief!

Advertisement

2 thoughts on “Touzani maakt zijn dag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s