Zussen

We kunnen in de meeste dingen niet verder van elkaar verschillen, maar ‘spieker-gek’ zijn we beide wel!

Mijn zus en ik zijn geen twee druppels water. In tegendeel zelfs. Zowel uiterlijk als innerlijk kunnen we – met uitzondering van onze blonde haren – bijna niet verder van elkaar verschillen.

Gelijkenissen

Maar we hebben heus wel eigenschappen die we delen, zoals onze liefde voor dieren bijvoorbeeld. Beide hebben we een huis vol huisdieren waar we meer van houden dan van onszelf.

Of ons gevoel voor humor. Want om diezelfde huisdieren kunnen we altijd enorm lachen. Vooral bloopers vinden we leuk en dat geldt dan niet alleen voor dieren. Wanneer mensen genadeloos op hun plaat gaan, vallen wij naast onze stoel van het lachen. Iets met leedvermaak?

Clumsy zijn we beide ook. Mijn zus heeft een haat-liefde verhouding met scheerlijnen. Hoog of laag, maakt niet uit, ze is niet zo moeilijk haha! En ik heb dat met stoeptegels of straatstenen. Serieus: een verschil van een paar millimeter is al voldoende. Uiteraard lachen we elkaar glashard uit wanneer รฉรฉn van ons in een scheerlijn hangt en de ander met de neus op straat ligt.

En zelfs hebben we een eigen taaltje, die ons – wanneer we het gebruiken – helemaal de slappe lach bezorgt en de bijstander met grote vraagtekens doet achterlaten. (Deugen die twee wel?)
En inderdaad; ‘spieker-gek’ zijn we ook! Daar is bewijsmateriaal van, maar zal me niet in dank worden afgenomen als ik dat plaats. Dus hier een kiekje uit de oude doos. (Of stiekem toch die spieker-gekke plaatsen? Swipe >>>)

Happy broers & zussendag sis!

Advertisement

One thought on “Zussen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s