Zussen

We kunnen in de meeste dingen niet verder van elkaar verschillen, maar ‘spieker-gek’ zijn we beide wel!

Mijn zus en ik zijn geen twee druppels water. In tegendeel zelfs. Zowel uiterlijk als innerlijk kunnen we – met uitzondering van onze blonde haren – bijna niet verder van elkaar verschillen.

Gelijkenissen

Maar we hebben heus wel eigenschappen die we delen, zoals onze liefde voor dieren bijvoorbeeld. Beide hebben we een huis vol huisdieren waar we meer van houden dan van onszelf.

Of ons gevoel voor humor. Want om diezelfde huisdieren kunnen we altijd enorm lachen. Vooral bloopers vinden we leuk en dat geldt dan niet alleen voor dieren. Wanneer mensen genadeloos op hun plaat gaan, vallen wij naast onze stoel van het lachen. Iets met leedvermaak?

Clumsy zijn we beide ook. Mijn zus heeft een haat-liefde verhouding met scheerlijnen. Hoog of laag, maakt niet uit, ze is niet zo moeilijk haha! En ik heb dat met stoeptegels of straatstenen. Serieus: een verschil van een paar millimeter is al voldoende. Uiteraard lachen we elkaar glashard uit wanneer één van ons in een scheerlijn hangt en de ander met de neus op straat ligt.

En zelfs hebben we een eigen taaltje, die ons – wanneer we het gebruiken – helemaal de slappe lach bezorgt en de bijstander met grote vraagtekens doet achterlaten. (Deugen die twee wel?)
En inderdaad; ‘spieker-gek’ zijn we ook! Daar is bewijsmateriaal van, maar zal me niet in dank worden afgenomen als ik dat plaats. Dus hier een kiekje uit de oude doos. (Of stiekem toch die spieker-gekke plaatsen? Swipe >>>)

Happy broers & zussendag sis!

Een gedachte over “Zussen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s