Vintage wereldkaart aan onze muur

En als je even verder leest, zie je hoe jij ook eentje kunt winnen! ¹

Ken je ze nog? Die ouderwetse land- en wereldkaarten die we vroeger op school hadden? Die de meester of juf als het ware uit het plafond naar beneden trok? Met alle digitale techniek van tegenwoordig is dat verleden tijd. Op scholen hebben ze nu het zogeheten digibord en wanneer we met de auto naar een onbekende bestemming gaan – ver weg of dichtbij – gebruiken we een navigatiesysteem. Ik denk dat veel jongeren en kinderen niet eens weten wat een kaart is, laat staan dat ze weten hoe ze hem moeten lezen.

Bij ons thuis

Tja, de tijden veranderen. Vooruitgang is goed, maar soms gaan er – als we niet uitkijken – mooie dingen verloren. Zoals die ouderwetse schoolkaarten waar ik het over had. Waar zie je die tegenwoordig nog? Nou, bij ons thuis! Huh? Ja, dat lees je goed: bij ons thuis hangt sinds kort zo’n prachtige, vintage wereldkaart bij de eettafel. Onlangs kreeg ik namelijk de mogelijkheid om een wereldkaart te bestellen via wereldkaarten.nl. Ik kende de site niet, dus ging een kijkje nemen. Wereldkaarten.nl is onderdeel van het bekendere canvascompany.nl waar je een hoge kwaliteit canvasdoek kunt bestellen.

Wereldkaarten

Op wereldkaarten.nl kun je wereldkaarten bestellen in verschillende soorten, kleuren en formaten. Ze zijn er als ouderwetse schoolplaat, zoals ik hem besteld heb, maar ook op hout, aluminium, linnen, als canvasdoek, prikbord of zelfs behang! Daarnaast heb je de keuze uit verschillende stylen. Zo is er de vintage style zoals ik hem gekozen heb, maar je kunt ook een variant kiezen die speciaal ontworpen is voor kinderen. Of een abstracte versie van de wereld. En wat je ook kunt bestellen, zijn prachtige, ouderwetse stadsplattegronden. Ik vind ze heel erg gaaf en ‘mijn stad’ Leeuwarden gaat zeker nog een plekje krijgen in ons huis. Maar wat je smaak ook is en waar je ook van houdt, de keuze aldaar is in ieder geval werelds!

Eyecatcher

Mijn twee kids vinden de kaart bij de eettafel fantastisch! Vooral de oudste die nu op school ook met topografie bezig is, herkent veel landen en leert zo op een leuke manier.

Zo was er laatst een topic in het jeugdjournaal over de aardbeving op Zakyntos, Griekenland. Waarna de oudste snel naar de kaart rende om te kijken waar dat precies ligt en hoe ver dat van Nederland vandaan is. Of we staan met z’n allen voor de kaart te koekeloeren welk land misschien wel onze volgende vakantiebestemming gaat worden.
Kortom, erg leuk om in huis te hebben en behalve leerzaam ook nog eens een aanwinst voor het interieur! Het enige wat ik achteraf jammer vind, is dat ik de kaart niet nóg een maat groter heb besteld! Wat een eyecatcher zou dat zijn!

cof

Winactie

Wil jij ook zo’n mooie vintage wereldkaart? Dat kan. Ik geef er namelijk eentje weg! In hetzelfde formaat en dezelfde style als op de foto. Wat moet je doen?

  • Like mijn facebookpagina Daphnes Wereld
  • Like en deel het bericht
  • Vertel me waarom je graag een wereldkaart wilt winnen in een reactie onder het bericht.
  • Voor extra kans: taggen mag!
  • Geen must, maar wel leuk: volg me op Insta

Over twee weken, op 14 oktober aanstaande, maak ik de winnaar bekend op mijn Facebookpagina. Succes!

Deze blog kwam tot stand middels een samenwerking.
¹ Deze actie is inmiddels verlopen en de winnaar bekend.
Advertisement

One thought on “Vintage wereldkaart aan onze muur

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s