Tutu’s en regenlaarsjes

Mijn mini-diva zat met smart te wachten op de postbode, die pas tegen de avond kwam. Maar toen we de doos openmaakte, kwamen er geen gele laarsjes tevoorschijn

Het lijkt zo’n doorsnee item: regenlaarsjes. Simpel schoeisel voor wanneer het regent en onmisbaar in een kinder-gardarobe.
Lynn is een echte diva. Ze is gek op tutu’s en alles wat zwiert als je rondjes draait! Jeans kan ik aan haar niet slijten, maar tule, glitters en roze des te meer. En als het om roze en glitters gaat, is Lynn net een ekster; ze verdonkeremaant ze alles dat pink and shiny is.

Wanneer ik iets glimmends of roze kwijt ben, zoek ik eerst op haar kamertje en kan er steevast van op aan dat ik het daar terug vind!
Maar er is nóg een item favoriet bij Lynn: regenlaarsjes! Je verwacht die misschien niet direct bij een tutu, maar het is Lynns favo combi! Regenlaarsjes (en tutu’s) draagt ze overal en altijd. In de zomer, in de winter, buiten of gewoon in huis, het maakt niet uit! Want dat Lynn een girly-girl is, betekent niet dat ze niet graag mag banjeren! Iedere waterplas heeft haar naar erop. Modder, gras, drek? Hoe viezer hoe leuker! (Dan heb je ook weer een reden om een nieuw setje kleren aan te trekken!)

Geel. Of toch roze?

Onlangs kwam ik op Instagram een paar super leuke regenlaarsjes tegen van Shoesme. Stevige, gevoerde rubberlaarsjes, lekker warm en er worden ook nog gratis artic sokjes bij geleverd! Met de voorspelde sneeuwval leek me dat ideaal. Ze waren ze in allerlei leuke kleuren te bestellen en ik had mijn zinnen gezet op de gele! Huh, geel? Hadden ze geen roze dan? Jazeker wel, maar we hebben al roze genoeg in huis als je het mij vraagt. Toch zat ik beetje in dubio, want zou Lynn ze dan wel aan willen? Als ze zelf zou mogen kiezen, kiest ze uiteraard de roze, maar als ik haar nou gewoon niet vertel dat er ook roze zijn? Ik trok de stoute schoenen aan (no fun intended) en bestelde ze gewoon.

Ik had de laarsjes – zoals Shoesme beloofde – meteen de volgende dag in huis. Mijn mini-diva zat met smart te wachten op de postbode, die pas tegen de avond kwam. Maar toen we de doos openmaakte, kwamen er geen gele laarsjes tevoorschijn, maar grijze met sterretjes… Ook leuk natuurlijk en Lynn vond ze prachtig, maar ik was not so amused. Meteen keek ik mijn bestelling na: ik heb toch wel de juiste kleur besteld? Ja, dat had ik inderdaad. De fout zat bij Shoesme. Ik stuurde een mail en vrij snel kreeg ik een mail terug: twee bestellingen waren per ongeluk met elkaar verward. Excuses volgden en ik kon de laarsjes kosteloos terug sturen. De juiste kleur laarsjes waren inmiddels alweer onderweg. Kijk, dát is service!

img_20190203_213138_9988142655200366335604.jpg

Sterretjes

De volgende dag hadden we de gele laarsjes in huis. En niet alleen de laarsjes, ook een leuk presentje én handgeschreven kaartje met nogmaals excuses. Helemaal niet nodig, maar zeker gewaardeerd! En gelukkig: geel viel in de smaak bij Lynn die de laarsjes onmiddellijk aanpaste en met een big smile door de kamer stampte. Daarna moesten ze nog nét niet in bed aan, maar wel binnen handbereik blijven.

De ‘verkeerde’ laarsjes stopte ik keurig terug in de doos en zette die klaar voor verzending. Tot Lynn de volgende ochtend plompverloren zei: “Mama, ik wil die andere laarsjes aan.” Say what? Dat zul je toch beleven zeg! Op mijn antwoord dat die andere laarsjes terug gestuurd zouden worden, kreeg ik een zeer geschokt en beledigd koppie: “Maar ik vond die zo leuk!”

Serieus Lynn? Heeft Shoesme extra verzend- en retourkosten voor haar rekening genomen, de moeite gedaan om een persoonlijk briefje te schrijven, daar nog eens een kadootje aan toegevoegd en dan nemen we toch maar die verkeerde? Tuurlijk joh!

Maar ja, een diva is een diva en wat ze in het hoofd heeft… Daarom de grijze laarsjes weer uit de doos gehaald, om die te vervangen voor de gele, wat denk je? Die mochten óók niet terug! Ze vond ze allebei mooi! Heb ik weer: een Imelda Marcos in de dop!
Enfin, aan het eind van de dag moet er toch één paar laarsjes terug. “Imelda” moest kiezen. Ze heeft er lang over moeten nadenken, maar uiteindelijk zei ze: “Ik wil deze toch houden, kijkend naar de gele laarsjes, inmiddels weer aan haar voeten. Maar dan nemen we volgende keer die met sterretjes oké mama?”

Inmiddels zijn de laarsjes volop in gebruik en de diva is er volledig mee in haar nopjes! Dikke vette SCORE dus! Bedankt Shoesme voor de super-service!

img_20190202_173204_8575342417822359203662.jpg
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s