Ik zie je…

Met velen zullen we blijven werken aan een gemeenschap en een wereld waarin het niet zo’n worsteling is om jezelf te zijn. Omdat je beter verdient.

Ken je Jamie Bruesehoff? Waarschijnlijk niet. Ik kende haar ook niet, tot ik er door iemand op gewezen werd. Jamie is een uit New Jersey afkomstige moeder van drie kinderen, waarvan eentje transgender, die vecht als een tijger voor het recht voor individualisme. Ze heeft een behoorlijk indrukwekkende CV en is – haar woorden – een pleiter en docent, presentator en leerling, onderzoeker en auteur. Ze is een felle mama beer voor drie fantastische kinderen en ze wil de wereld een betere plek maken voor iedereen door te spreken, op te komen voor en verhalen te delen van wie we zijn als menselijke wezens. Zonder vooroordeel, zonder stempel. Gewoon kunnen en mógen zijn wie je bent. Onderstaande gedicht komt van haar en ik vind het zó mooi!

She is totally ‘that’ mom. And so am I!

Ik zie je.

Ik weet hoe moe je moet zijn van iedereen die debatteert over jouw bestaan en de manieren waarop ze geloven dat je door de wereld mag navigeren. Of het nu de artsen zijn, je schoolbestuur, je gemeenschap of het hele land, je verdient beter. Je verdient beter dan mensen die niets van je weten of wat het betekent om transgender te zijn, rond tafels zitten om te beslissen wie je bent en wat je wel of niet mag worden.

Ik respecteer jou.

Ik weet dat je moe bent, maar ik weet ook dat je sterk bent. Transgender en non-binaire jongeren zijn zonder twijfel de sterkste, meest moedige en meest veerkrachtige jonge mensen waarvan ik de eer heb gekregen om te mogen leren kennen. Je zou dat niet moeten hoeven zijn, maar mijn hemel, dat ben je! Je bent zelfbewust, mondig en authentiek op een manier die de meeste volwassenen die ik ken nog steeds niet hebben uitgedacht.

Je bent niet alleen.

Ik ben slechts één van de velen – ouders, opvoeders, geloofsleiders, advocaten en gemeenschapsleden – die jou wél zien, je respecteren, je steunen en je vieren. Wat je vandaag of morgen ook in de krant ziet, wat je ook leest op internet, wat je ook hoort op je school, bij je thuis of in je geloofsgemeenschap, weet alsjeblieft dat we hier zijn en wij weten dat je geweldig bent.

Ik steun je.

Met velen zullen we blijven werken aan een gemeenschap en een wereld waarin het niet zo’n worsteling is om jezelf te zijn. Omdat je beter verdient.

Ik sta achter je

One thought on “Ik zie je…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s