Ode aan Fien

Ik wéét hoe het is om waggelend door het leven te gaan, net als jij nu doet.

Lieve Fien, ik kan je niet uitleggen hoe bijzonder ik je vind. Hoe mooi ik het vind dat je drachtig bent. En wat dat betekent voor ons gezinnetje. Dat jij kittens in je buik draagt, brengt zoveel vreugde met zich mee, alleen al in het vooruitzicht. Lynn vraagt iedere dag hoe laat de kittens geboren gaan worden. En ook Nouri en ik tellen de dagen af. We zijn zoooooo nieuwsgierig! Hoeveel zitten erin? Hoe zien ze eruit?

En jij? Jij hebt geen idee. Arme poes! Je begrijpt niet waarom je niet meer door het kattenluikje past. Of waarom je ineens die sprong op het aanrecht niet meer haalt.

Ik voel je

En ik voel zó met je mee! Want ik wéét hoe het is om waggelend door het leven te gaan, net als jij nu doet. Ik heb ervaren hoe onhandig het is wanneer je niet meer bij je voeten kan omdat er een buik in de weg zit, zoals jij jezelf niet meer overal kan wassen. Ik ken het gevoel van die niet te stillen hunkering naar alles dat eetbaar is, zoals jij nu steeds staat te mauwen in de keuken wanneer ik daar bezig ben. En ik weet hoe irritant het is om steeds weer naar de wc te moeten, net als jij ieder half uur voor de deur gaat zitten wachten tot iemand die voor je opent. (Omdat je immers niet meer door het kattenluikje past.)

Lof joe

Ik zou je zo graag willen vertellen hoeveel liefde ik voor je heb en hoe dankbaar ik ben dat je ons kittens schenkt. Dat we dit geluk met je kunnen delen. Ik kan het je niet vertellen. Ik kan alleen maar uitzonderlijk goed voor je zorgen. Zorgen dat je extra voeding krijgt. Je (nog) meer knuffeltjes, kusjes en aandacht geven. En je een extra vleesje toe gooien wanneer ik eten klaar maak in de keuken.

Lieve Fientje, wij kijken naar jouw kittens uit. Ze zullen liefdevol worden ontvangen! En jij? Jij wordt vast een hele goeie mamapoes! Lof joe! ♡

Advertisement

3 thoughts on “Ode aan Fien

  1. Sjoerdtje says:

    Het blijft nog even een verrassing hoeveel kittens het zijn en hoe ze er uitzien. Dus nog even geduld.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s